4. Korona-viikko

Korona-Pääsiäinen lopuillaan ja kuukausi takana poikkeusoloja. Uutisiin mahtuu jo muutakin, vaikka tilanne virustaudin suhteen on vakava ja meillä Suomessa mitä ilmeisemmin pahempaan suuntaan vasta menossa. Valtioneuvoston rajoittamistoimet näyttäisivät vaikuttaneen siten, kuin niiden on ollutkin tarkoitus, hidastaen taudin leviämistä. Miten kaun tämä kaikki kestää, taitaa olla se tämän hetken isoin kysymys?

Monenlaista poikkeustilanne ihmisen mielessä herättää. Erinäisten huolien ja pelkojen sijaan myös helpostusta ja hyvää mieltä….joskin tohtiiko sitä ääneen puhua…Ihmiset ovat kokeneet syylisyyttä siitä, että joidenkin kohdalla Korona on tuonut elämään hyvää. Tarvittavaa lepoa ja rauhaa. Mahdollisuuden olla luvallisesti omissa oloissa, tai olla pitämättä yhteyttä ihmisiin, joiden kokevat olevat raskasta seuraa. Osalle Krona tuottaa lisätyötä ja osansa pyrkivät nappaamaan myös hätätilanteesta itsekästä hyötyä tavoittelevat Tii…pitkäkyntiset. Kun hätä on suuri ja toimenpiteitä odotetaan, niin taustoja ei ehken tarkisteta, vain olisiko siihen edes käytännössä varaa, kun jostain pitää kuitenkin esimerkiksi niitä hengityssuojaimia saada?

Etäelämässä tapahtuu ja sinne alkavat luontevasti siirtyä vuorovaikutustilanteisiin yleisesti liittyvät piirteet, kuten klikit ja kuppikunnat. Ryhmäpuheluissa äänekkäät vievät tilan ja keskittymishaasteiset säheltävät omiaan. Jollekin voi käydä niinkin, että unohtaa olevansa etäyhteydessä ja käyttäytyminen ei ihan täytyä julkisesti esillä olemisen kriteereitä. Tekniikka on varmasti tullut tutuksi monelle, jopa monille niillekin, jotka eivät ikinä olleet ajatelleet sihen tutustuakaan.

Valio lanseerasi kivan Virtuaalisen Pääsiäsispöydän, jossa saman pöydän ääreen mahtuu 12 osallistujaa. Harmi, että sovellus toimi ihan kökösti. Hyvä idea kuitenkin. Onneksi noita videopuhelusysteemejä on mistä valita, niin kyllä meilläkin sitten lopulta etäkahvit juotiin ja saatetaan juoda tänään toisetkin.

Saas nähdä, mitä se alkava uusi viikko tuo tullessaan. Toisaalta on puhuttu rajoitteiden jatkamisesta ja jopa tiukentamisesta, toisaalta Uudenmaan sulun lopettamisesta ensi sunnuntaina. Saas nähdä.