Blogin tavoite

image

Marraskuussa 2014 kirjoitin: ”Haluamme varata blogitilaa asiakkaillemme. Niin usein keskusteluja käydessä tulee tunne, että tämänkin huomion kun voisi jakaa suuremmalle joukolle, niin siitä varmasti hyötyisi moni. Toinen saman elänyt voi luoda toivoa vertaiselleen ihmeellisen paljon. Vaikuttamisen tunne on myös omia ajatuksiaan jakavalle usein voimaannuttava kokemus. Kirjoittaminen jo omana prosessinaan on terapeuttista ja esimerkiksi keino jäsennellä ajatuksia, sekä saada tarvittavaa etäisyyttä omiin ongelmiin”

Alkuajatus blogille oli siis sekä kirjoitustilan antaminen asiakkaille että vertaistuen ”tuottaminen”. Tämä on toiminut ihan kivasti. Itselleni on tullut yllätyksenä se, että blogin kirjoittaminen on alkanut vetää minua puoleensa sitä mukaa, kun terapiatyöhön käyttämäni aika on lisääntynyt. Olen nostanut teksteihin sulassa sovussa omia ajatuksia muiden ajatusten,kokemusten ja tutkimusten rinnalle. Linkitän paljon tietolähteisiin, vertaistukisivustoille,  tutkimuksiin, jne. Hankin myös vastaanotolleni mahdollisimman monipuolisesti kirjoja, joita ahkerasti asiakkaille suosittelen ja lainaankin. Lukeminen ja kirjoittaminen tukevat  ja monipuolistavat asiakkaan terapiaprosessia. Eli tuon blogin alkuidean lisäksi tiedon tuottaminen mielenterveydenhäiriöistä, hoidosta ja kuntoutumisesta, sekä terapiaprosessista on noussut isoksi osaksi tätä blogia.

image
Toivomme elämänmakuisia tekstejä jatkossakin ja muistutamme pitämään tutusta linjasta kiinni. Eli, tekstien  tekeminen on sinulle mieluisaa ja vahvistavaa.

Sain tässä taannoin seuraavan palautteen:

”Seuraan sun blogia päivittäin ja käyn aina lukemassa vanhojakin tekstejä, sekä omia, että toisten. Ne antavat mulle voimia ja uskoa itseen ja monta kertaa olen saanut koottua itseni olemaan tässä hetkessä lukemalla tekstejä. Niiden avulla pystyn rauhottuimaan ja koostamaan ajatuksiani, kuin myös avaamaan solmuja eri elämäntilanteissa. Blogitekstit korvaavat usein jopa tarvittavan lääkkeen. Myös tekstien kuvilla on iso merkitys. Sillä jo kuva kertoo itsessään paljon ja tekstit täydentävät niitä hyvin.

Ei huono!

ISO KIITOS teille kaikille, jotka olette osallistuneet kirjoittamiseen. Yksin tämä olisi tylsää ja anti olisi yksipuolista.