Juhlavaa Joulukuuta!

Erään palveluntarjoajan kuukausitiedotteen lopussa toivotettiin Juhlavaa Joulukuuta! Se kuulostikin oikein hyvältä, minustakin, joka aina hehkutan teemalla ”Arki on parasta! Niin se onkin, arki parasta, mutta on hyvä pikkuisen juhlistaa aina välillä ja Joulukuuhunhan mahtuu monta juhlaa.  Tähän vuoden pimeimpään aikaan kyllä juhlintaa mahtuu, tulee tosi tarpeeseen. Kuka sitten mitenkin ja mitä juhlii, on jokaisen oma asia.

Minulle juhlan tuntu tulee pienistä asioista, aika usein liittyy ruokaan tai sen tekemiseen. Vapaa-aika ja kiireettömyys tuntuvat myös juhlalliselle. Niin ja perinteet tietty, nekin liittyvät usein ruokaan =)  Joku tarvitsee isommat puitteet juhlimiselle, sekin on ihan ok. Sitä vaan toivoisi, että juhlinta pysyisi iloisena ja vaarattomana, niin että kaikilla osallistujilla voisi olla mukavaa.

Näin kuun alkuun Hyvää Itsenäisyyspäivä Suomi 101 vee! Tänä vuonna on Mikkeli keskiössä, kun täällä pidetään puolustusvoimain juhlaparaati. Huiman näköistä ja kuuloista, kun kaduilla jyllää raskasta kalustoa. Vähän puistattaa, kun väkisinkin tulee mieleen, että jos nuo koneet liikkuisivat täällä sodankäynnissä. Isoksi onneksi näin ei ole.  Sää helli itsenäisyyden juhlistajia. Talviaurinko kultasi maiseman, ilma oli raikas ja kuiva pikkupakkasessa ja taivas oli niin sininen. Luntahan sitä jo kaipaisi, mutta hieno oli näinkin.

Joulu taitaa olla monelle se kaikkein isoin Juhla. Juhla johon liittyy paljon perinteitä, muistoja ja paljon odotuksia. Joulu on iso juhla monessa mielessä. Siitä ei ihan yhdellä päivällä selviäkään, mutta ei oteta sitä stressinä, ei syömisähkynä eikä juomisuupumuksena, vaan mahdollisuutena levätä ja rentoutua. Ulkoilla, nukkua, lukea, saunoa, nautiskella monella tavalla.

Uusi Vuosi on inventaario kuluneesta vuodesta, odotus seuraavasta ja siirtymä kohti kevättä sekä valoa. Alku, jossa  käynnistellään monia juttuja, jotka ovat jostain syystä jääneet aiemmin käynnistämättä.  Välillä uusi vuosi näyttäytyy uhkana, mutta toivottavasti pääsääntöisesti mahdollisuutena, sillä pelkkiin uhkiin keskittyminen jättää mahdollisuudet käyttämättä.

Juhlistellaan pikkuisen aina kun vähänkin juhlan aihetta ilmenee.

Juhlavaa Joulukuuta!