Juomisen vähättely

nukkekoti

Ylen uutisoinnissa asiaa alkoholistiperheessä kasvamisesta, pääset lukemaan haastattelun tästä linkistä: Alkoholistin tytär haluaa eroon ryyppäämisen vähättelystä: Turvattomuus vaivaa lasta, vaikka kulissit olisivat kunnossa

Tästä  Ani Kellomäen  KOKOVARTALOFIILIS – blogiin

Ja täältä löytyy  Ylen PULLOPOSTI DOKUMENTTISARJA alkoholistien aikuisista lapsista. Pullopostista pääset myös Facbookissa pyörivään vertaisryhmäkeskusteluun.

Häpeä estää puhumasta ja hakemasta apua monissa vaikeissa tilanteissa. Mitä ahdistavampaa tai pelottavampaa,  sitä henkilökohtaisemmalta ongelma tuntuu ja sitä vaikeampaa on asiasta kenellekään avautua. Hyvin usein psykoterapiavastaanotolla kuulee, että ”kenelläkään muulla ei varmasti ole tällaista” tai ”kenenkään muun perhe ei ole kyllä joutunut tällaiseen tilanteeseen”. Häpeä itsestä, syyllisyys lasten tilanteesta,valtava huoli, voimattomuus, pyrkimys salata totuutta jopa itseltä, ettei koko karuus iske tajuintaa…monia syitä.

SAVON MIELENTERVEYSOMAISET FINFAMI RY järjestää vertaistukiryhmiä sinulle, jonka läheisellä on mielenterveysongelma. Sivustolta köytyy tietoa ja tukea.

SYLI RY:n sivuilta syömishäiriötietoa, neuvontaa, vertaistukea niin sairastaville kuin omaisillekin.

Puhuminen ja kokemusten jakaminen kannattaa!

bad-elfe