Lomalta paluu…

Suomessa elettiin muutama viikko korona unohtaen. Kesälomani ajoittui juuri noille viikoille. En juurikaan reissannut, mutta sillä ainokaisella kerralla, kun käytin julkisia liikennevälineitä olin ainoa täydessä junavaunussa matkustava, jolla oli maski kasvoilla. Tuntui vähän kummalliselta. Varsinkin, kun oltiin jo alettu puhua matkustus- ja kokoontumisrajoitusten purkamisen seurauksena lisääntyneistä koronatartunnoista.

Niin, en jatka tänne enää koronaviikko-päivityksiä, mutta ei aihetta voi unohtaakaan. Yleisellä tasolla ollaan ehkä uuden terävöitymisen kohdalla, mihin vaikuttavat uudet valtioneuvoston linjaukset, joita jo saatiin ja lisää on tulossa. Tosin paine hallitukselle on välillä epärealistinen, koska hallitus ei voi tehdä paljoakaan verrattuna aikaan, jolloin elimme kevättä poikkeustilalain alla. Nyt toimenpiteiden on pohjauduttava tartuntatautilakiin ja siihen on hallitusta enemmän sanansa sanottavana virkamihiehillä ja asiantuntijoilla, tässä tapauksessa paljoltikin lääkäreillä.

Tähän väliin ajankohtainen kokemusasiantuntijan runovideo COVID-19

Koronaa testataan ahkerasti, maskeja opetellaan käyttämään, noudatetaan hyvää hygieniaa ja turvavälejä. Siinä taisteluaseemme koronan toisen aallon hillitsemiseksi ja sen välttämiseksi, ettei koko Suomea tarvitse laittaa kiinni.

Työt jatkuvat koronasta huolimatta, lähi- ja etävastaanottoja toteuttaen. Syksy ja koko loppuvuosi näyttävät työntäyteisiltä. Etäkontaktin yleistyminen näyttää vaikuttavan terapian hakemiseen. Enää ei ajatella pelkästään paikallisesti. Terapiaan hakeudutaan myös sellaisen matkan päästä, ettei ole tarkoitustaan käydä missään vaiheessa tapaamisissa paikan päällä.

Loma oli hyvä ja nopea, vaikka melkein neljä viikkoa. Näyttää aika menevän nopeasti niin töissä kuin vapaallakin. Kesä ja kesätekemiset jatkuvat tästä eteenkin päin, niille on vain vähemmän aikaa. Eräs tutustumiskäynnillä kävijä kysyi miten minä huolehdin omasta jaksamisestani? Tämä on hyvä kysymys, mutta harvoin esitetty. Vastasin mm. että harrastusten ja luontokokemusten avulla. Niiden toteutukseen syyskesä ja syksy ovat erityisen hyvää aikaa =)