Luontoon… livenä ja virtuaalisesti

Pelkkä virtuaalinen luontokokemus ei sykähdytä ainakaan minua, mutta ei silti kannata kokonaan tyrmätä ajatusta virtuaalikokemuksista. Jos ei pääse metsään, niin luonnon hyviä vaikutuksia voi saada osakseen videovälitteisesti, valokuvin tai äänittein.  Jalka poikki, jumissa kotona, vuodelepo, tolkuton kiire, jne…

Luonto itsessään on rauhoittava ja rentouttava, mutta lisätehoa siihen saa muistelemalla omia miellyttäviä luontokokemuksia. Katsele marraskuun pimeydessä itse ottamiasia valokuvia ja kuvaamisia kesävideoita… taivaan sineä, laineen liplatusta, aurinkoa, luonnon vihreyttä.

Tai, kuuntele täältä  luontoääniä ja käy luonnossa HUS:n Mielenterveystalon sivuilta löytyvällä Metsäkeskuksen ja mielentervesseuran yhteistyönä tuottamalla Virtuaalisella metsäkävelyllä. 

Miltä tuntui katsella Norppavideota?

Tai oletko kokeillut nukahtamisen apuna luonnon ääniä simuloivia sovelluksia? Saat muokattua haluamasi äänimaailman: Metsä, tuulen humina, nuotion rätinä, huuhkajan huhuilu. Meri: lokit, muut linnut, aaltojen kohina, tuulen suhina, jne. Eri käyttöjärjestelmillä on omat sovelluksensa, jotka lötyvät sovelluskaupasta. Esimerkiksi  ilmainen:

Sleep Bug Android

Sleep Bug Microsoft

Sleep Bug ios