Pysähtymistä arjen hyviin hetkiin

 

DSC_0188

Kiireetön olo. Istun kahvilassa odottamassa, että terapia alkaa. Ihmisten puheensorina ja hiljaa soiva taustamusiikki luovat jotenkin helpon fiiliksen olla ja odottaa. Pöydässä on kynttilä, jonka liekki välillä lepattaa kun kahvilan ovi aukeaa. Ihmiset ovat iloisen oloisia. Kukaan muu ei ole täällä yksin kuin minä. Muut ovat kahdestaan tai pienessä ryhmässä. Välillä kuuluu hiljaista naurua.

Huonoja unia. Vaikka väsymys painaa ja uni maistuu, ovat unet olleet viime öinä huonoja. Flunssa iskee päälle, herään yöllä painavaan hengitykseen ja kurkun ärsytykseen. Olen nähnyt omituisia unia. Olen noussut sängystä, käynyt niistämässä nenän ja seisonut kuumassa suihkussa kolme varttia. Sen aikana mietin suihkun rentouttaman kehon tuntemuksia, hieman edellistä päivää, tulevaa päivää, välillä en mitään ja välillä hiukan torkahdan. Mietin tuleviakin huonounisia hetkiä, kuinka silloinkin voisin unohtua hetkeksi suihkuavan veden kohinaan.

Sivustaseuraaja. Syksy. Se aika vuodesta, kun tulee yöpakkaset ja kuitenkin päivällä sataa. Talvirenkaat. Ne piti vaihtaa. Onneksemme elämme yhteiskunnassa, jossa joku muu voi tehdä asioita puolestamme. Mun puolestani isäni soitti autokorjaamolle ja oli sopinut, että pojat vaihtavat nastat alle. Ajoin sisään ja nousin autosta. Katsoin vierestä, kun kaksi tyyppiä heiluivat hetken autoni ympärillä ja homma oli valmis. Noin kymmenen minuutin ajan katsoin tuota renkaanvaihtoa ja en ajatellut muuta kuin kuinka onnekas olinkaan, kun minun ei tarvinnut koleassa neljän asteen syyspäivässä kurata omia käsiäni ja tuhertaa renkaiden kanssa ties kuinka kauan…

Suljen silmäni. Työpäiväni on välillä kiireinen. Asiakkaille on varattuna vain lyhyt aika, joskus kuitenkin asia saattaa olla pidempi. Työt kasaantuvat. Tällaisena päivänä omaa aikaa ja levähdyshetki on se, kun otan näytteen. Kävelen työhuoneestani toiseen huoneeseen, laitan näytteen analysoitavaksi koneeseen, istun alas ja suljen silmät. Hengitän ja kuuntelen kun laite raksuttaa. Muutamakin minuutti kestää tässä kohtaa sopivan kauan, kun odotan. Odotan, hengitän ja odotan. Tulee rauhallinen olo ja työpäivää on hyvä jatkaa.
Asennekysymys.

-Scarlett-