Teknologia apuna

”Kehittäisivät jonkun sovelluksen masennuksen hoitoonkin” totesi asiakas tässä eräänä päivänä. Muistelin, että kyllä niitä jonkinlaisia onkin tehty, lupasin vähän tutkailla. Ei nämä ihmeentekijöitä ole, mutta ihan  varteenotettavia työkaluja taistelussa mielen ongelmia vastaan. Kulkevat mukana kaikkialla, toimivat muistukkeena ja auttavat pitämään työstämisprosessia yllä.

Ensimmäisenä nousivat eteeni  nämä englanninkieliset kännykkäsovellukset, jotka voi ladata Android-laitteelle. Boost Me, Worry Not ja My Mantra…. Lue lisää seuraavasta Hesarin artikkelista:

Tutkimus: Kännykkäsovellukset voivat auttaa masennukseen – kannustavat samoilla keinoilla kuin terapia

On näitä kehitetty Suomessakin. Suomen mielenterveysseuran mielen hyvinvointia tukeva Mun Mieli -sovellus koululaisille

Mun Mieli

Oiva on ohjelma, jonka harjoitukset auttavat keskittymään, olemaan läsnä, tunnistamaan itselle tärkeitä asioita ja käsittelemään ikäviä ajatuksia ja tunteita. Harjoitusten teko ei vaadi kirjautumista palveluun, mutta kirjautuneena voit merkitä suosikkiharjoituksesi muistiin ja pitää päiväkirjaa etenemisestäsi.

Oiva on ladattavissa myös kännykkään. Katso lisää Oivamieli.fi

Ohjelmia erilasiin tarpeisiin: Headsted

  • Jännä juttu: Esiintymisjnnityksen ja sosiaalisten tilanteiden pelon lievittämiseen
  • Hyvän elämän kompassi: Etäisyyttä alakuloon ja ahdistukseen
  • Levollinen Uni: Apua uniongelmiin

Näitä kannattaa kyllä kokeilla. On yksilöllistä, mistä kukin sen eteenpäin vievän sykäyksen saa, mutta niin tärkeää, että sen jostain löytää.