Vaihdetaan vuotta….

….vaihtuuko mikä muu kuin vuosiluku? Ainakin monissa suunnitelmissa ja puheissa tulee muutosta muutoksen perään, parannuksia. Toivottavassti eivät jää puheen tasolle. Saa myös miettiä, tarvitseeko mikä muuttua ja jos, niin miksi?

Muutoksia miettivälle muutamia näkökulmia: Ensinnä Visualaddict blogin pitäjän Fridan julkaisu:

Lisää elämääsi asioita, jotka tuovat sinulle iloa

Kirjoittaja toteaa, että ”Olen ottanut missiokseni ja elämäntehtäväkseni taltioida paljon kaunista (ja vähän rumaa) isolla Canonillani ja jakaa sitä siekailematta ympärilleni. Ala järjestelmällisesti karsimaan elämästäsi asioita, joista et pidä, ja lisäämään niitä, jotka tuovat sinulle iloa. Tämä on minun ohjenuorani ihan kaikille.”

Toinen seikka, johon kirjoittaja kiinnittää huomiota on se, että valittamisen sijaan kannattaa keskittyä siihen, miten suhtaudumme asioihin. ”Valittamalla asiat eivät parane. Eivät koskaan. Elämä on täynnä valintoja. Ja niitä pitää osata aktiivisesti itse tehdä. On tietenkin paljon asioita, joihin me emme voi vaikuttaa, mutta silloinkin voimme kehittää omaa suhtautumistamme niihin.”

Bloggaaja mainostaa samalla julkaisemaansa Hyvä Vuosi 2018 kalenteria, mutta menköön tässä nyt samalla mainos hyvän asian puolesta.

Toinen juttu, jonka tähän haluan linkittää on Ylen uutisointi Uuden Vuoden lupauksista:

Hyvä tavoite on sellainen, että itseäkin pelottaa

 

Psykologi Satu Kasken mielestä on tärkeää, että unelmoimme, pyrimme kohti asettamiamme tavoitteita tai annamme uudenvuodenlupauksia. – ”Se on erittäin hyvä. Muuten menisimme kuin lastu laineilla, ilman mitään suuntaa”.

Ajatuksena se, että tavoitteet kannattaa asettaa korkealle ja nyt ei puhuta ylivaativuudesta eikä perfektionismista vaan siitä, että uskalletaan haaveilla asioista, joiden ei ihan uskota olevan edes mahdollisia. No monet eivät varmaan olekaan, mutta on myös paljon niitä haaveita, jotka muuttuvat asteittain konkreettisiksi, realistisiksi tavoitteiksi ja siitä ajan kanssa vähitellen saavutetuiksi asioiksi. Kyllähän se on vaan aika usein niin, että alisuoriudumme jo heti lähtöviivalla, emmekä uskalla antaa itsellemme edes mahdollisuutta yrittää.

”Köyhä on se, joka ei ole koskaan unelmoinut”.

”Usein onnistujat ovat uskaltaneet mennä elämässään vastavirtaan”.

”Et voi vaikuttaa siihen, minkälaiset kortit saat syntyessäsi. Siihen voit vaikuttaa, miten niillä pelaat”.

Mainosta pukkaa täältäkin. Satu Kasken ja Marianne Miettisen kirja Onnistumisen taidot, löydä tie tavoitteisiin julkaistaan keväällä.

Hyvää Uutta Vuotta 2018. Jos 2017 meni hyvin, niin älä muuta mitään, mutta ellei, niin voihan sitä jotakin yrittää, tai siis kannattaa yrittää!