Rakkausriippuvuus

IMG_20160606_210315

Rakkausaddikti on riippuvainen huumaannuttavalle ihastumisen tunteelle ja nauttii kun saa vastakkaiselta sukupuolelta tai kumppanilta huomiota, ihailua ja hyväksyntää. Rakkausriippuvaiset voidaan karkeasti jaotella kahteen eri ryhmään. Toiset riippuvaiset hyppivät nopeasti suhteesta toiseen, kun taas toiset elävät pitkässä parisuhteessa. Yleensä addiktion kehittymiseen ovat johtaneet huonot lapsuusajan kokemukset, joiden vastapainoksi haetaan hyväksyntää ja mielihyvää.

Pääset lukemaan täältä Ylen uutisoinnista Yhä useampi nainen on rakkausriippuvainen – tee rakkaustesti mitä Sexpo-säätiön psykoterapeutti Katja Hakosaari ja seksuaaliterapeutti Anne Hievanen asiasta kertovat.

Gains.fi verkkojulkaisussa   Päihdeongelmana rakkausriippuvuus psykologi Hanna Markuksela kirjoittaa riippuvuutta muistuttavan rakkaussuhteen taustalla vaikuttavista kemiallisista ja psykologisista mekanismeista.

Tässä linkki SLAA (Sex and Love Addicts Anonymous, Nimettömät seksi- ja rakkausriippuvaiset) vertaistukiryhmään. Tältä sivulta saat myös lisätietoa asiasta, sekä välineitä arvioidaksesi oletko rakkausriippuvainen.