Syksyn sävel

image

Duurissa vai mollissa? Ehkä vähän molemmissa.

Kesä, tai ainakin kesäkuukaudet on hyvästelty. Toivon, että syksyssä olisi vielä paljon aurinkoisia, raikkaita päiviä, jotka on kuin luotu ulkoiluun. Joku toinen nauttii pehmeän syyssateen ryydittämästä ulkoilusta, kummin tahansa paisteessa tai ilman, syksyisestä luonnosta kannattaa nauttia. Luonnoantimista myös.

Syksy tarkoittaa monelle lomakauden päätöstä ja arjen alkamista. Arki  saattaa tulla vastaan ristiriitaisina tunnelmina. Jollain tavoin arki on tervetullutta: elämässä on normaalia järjestystä, joka luo jatkuvuutta ja rauhoittaa. Varsinkin, jos kuulut niihin, jotka kokevat että ”arki on parasta”. Kuitenkin samalla astuu usein elämään kiirettä, velvollisuuksia, jotka eivät aina ole odotettuja, paineitakin. Mitäpä jos voisit viedä lomalta jotakin mukana normaaliin arkeesi. Jotakin, mikä muistuttaisi rentoudesta, kiireettömyydestä, vapaudesta. Jotakin, mikä antaisi hyvän tunnelman sävyttämää mukavaa potkua  tähän hetkeen. Pieni rutiini tai tapa lomalta, ihan pikkuruinen hetki, ikään kuin muistutus hyvästä olosta. Mansikoita aamiaiselle, pikkuinen uintilenkki illalla, ”lomakirjan” lukeminen nukkumaan mennessä. (Lomakirjalla takoitan kevyttä, rentoa, ei ammatillista lukemista.) Keittiön kaapin oveen valokuva  mökkimaisemista….Jotakin sellaista, joka antaa sinulle muistuman lomaan liittyvästä hyvästä olosta.

Samalla sapluunalla, tavoitteena hyväolo, toivon sinun katsovan myös syksyyn. Loisitko hyvääoloa ja jaksamista tukevia pikkurutiineja loppu vuoteen?

Monelle syksy on lupaus hiljentämisestä, pehmeästä laskeutumisesta hämärtyvään iltaan. (Tunnelmaa voi tukea kynttilän valolla ja höyryävällä teellä). Lupa olla kotiin käpertyneenä. Odotella talvea ja vaipua hivenen talvihorrosta muistuttavaan tilaan. Minusta tämä on hyvinkin luonnollsta näillä leveysasteilla. Päivä lyhenee, miksikä ei myös päiväämme asetetut vaatimukset. Untakin tarvitaan enemmän, kuin kesäöinä. Levolle kannattaa varata riitävästi aikaa. Jos vaikka näksi unta keästä…menneestä tai tulevasta.