Introvertti

image

Yksinololla on merkitystä ja toisille se on yhtä tärkeää kuin hengittäminen                    – Susan Cain –

”Ajatteletko ensin ja avaat suusi vasta sitten? Vaivaannutko, kun myyjä lähestyy sinua kaupassa? Oletko luovimmillasi ryhmässä vai yksinäsi? Työmarkkinoilla arvostetaan seurallisuutta ja puheliaisuutta, työntekijän on brändättävä itsensä, säteiltävä itsevarmuutta ja tehtävä muihin vaikutus. Mutta mitä jos ei halua pitää meteliä itsestään”? Näin  toteaa Linus Jonkman Akuutin artikkelissa ”Introvertti viihtyy itsekseen”

Työhyvinvointiin keskittyvän verkkolehden Kollega.fi artikkelissa Introvertti ei sovi ajan muotiin psykologi Juha Sandberg puhuu hiljaisemman ihmisen työelämässä kohtaamasta väärinymmärryksestä. Tutustumisen jälkeen introvertinkin vahvuudet tulevat esille, mutta esim. rekrytointi on haaste. Ekstrovertti ei ole introverttia parempi, eikä toisin päin. Keskeistä on tuntea oma tyyppinsä, siihen liittyvät vahvuudet ja mahdolliset kehitystarpeet.

Introversio eli sisäänpäinsuuntautuneisuus ja ekstroversio eli ulospäinsuuntautuneisuus ovat keskeisiä luonteenpiirteitä ihmisillä. Väestöstä introvertteja on noin 30% ja ekstrovertteja noin 70%. Nykytutkimuksen valossa tärkein selittävä tekijä näille luonteenpiirteille on ihmisen oma perimä. Kenestäkään ei siis tule introverttia tai ekstroverttia vaan sellaiseksi synnytään. Niin kuin monet muutkin luonteenpiirteet, ihmiset sijoittuvat introversio-ekstroversio -asteikolla eri kohdille. Tästä johtuen äärimmäisen introvertit tai ekstrovertit ihmiset ovat harvinaisia, mutta useimmiten ihmiset selvästi kallistuvat jompaan kumpaan suuntaan. On myös olemassa ambivertteja ihmisiä, eli niitä, joissa molemmat luonteenpiirteet ovat melkein tasoissa.

Lisätietoa introversiosta, testi ja keskustelufoorumi….  Introvertit. net