9. Korona-viikko

Toukokuun kirkkautta!

Koulut avautuivat, samoin kirjastot, osittain. Riskiryhmien uusittu ohjeistus saatiin….vai saatiinko…..ei tainnut vieläkään tulla…. Nyt kiistellään viestinnän selkeydestä. Ollaan väsyneitä ja niitä syyllisiä jo etsimässä. Ollaan myös montaa mieltä siitä tuleeko Suomeen koronan toinen aalto, vai hiipuuko ensimmäinen , vai olikokaan sitä ensimmäistä, vai iskeekö tauti kunnolla vasta syksyllä, vai jääkö hiljalleen piinaamaan ikuisiksi ajoiksi kuten kausi-influenssat, vai miten tässä nyt sitten tulee käymään?

Rajoituksia kuitenkin kokeillaan höllätä ajatuksella, ettät tarvittaessa kiristetään, ainakin paikallisesti. Ihmeon, jos tartunnat eivät lähde ainakin pieneen nousuun sitä mukaa, kun ihmisten liikkuminen lisääntyy. Tuskin mihinkään räjähdysmäiseen kasvuun, koska olemme oppineet hygieniakäyttäytymistä. Ai jos kaupassa olisi aina niin rauhallinen ja yksilön tilaa kunnioittava meininki, kuin mitä tällä hetkellä.

Yli 70-vuotiaat haluaisivat lisää vapautta omalla harkinnalla ja alle kolmekymppiset haluaisivat ehdottomasti pitää iän puolesta riskiryhmiin kuuluvat kotiensa suojissa. Suositushan tuo karanteenin omainen elämä onkin ollut, mutta hei, sosiaalisen paineen alla käytännössä lähes sama kuin määräys isolla ämmällä. Tuo nuorten kannattama vanhusten liikkumisrajoitusten jatkaminen vuoden loppuun on aika veikeä siihen nähden, että ikäryhmiä keskenään verrattaessa alle kolmekymppiset kärsivät eniten rajoituksista =/

Moni miettii rajoituksista vapautumista ja sitä onko itse valmis hölläämään. Miten tulla ulos turvakuplasta? Siinäkin vaiheessa kun terapiaa ryhdytään tekemään kasvokkain, niin täytyy olla valmius siirtyä tarvittaessa etäyhteyksiin ja oletan, että tätä valmiutta tarvitsee käyttää useinkin. Haluan uskoa siihen, että ihmiset eivät enää liiku sairaana ollessaan….ja uskonkin.

Niin tuo kevättalvinen kuva on tiistailta, koko maanantain satoin rapsakkaasti lunta. Maaliskuussa olisi sopinut maisemaan oikein hyvin, mutta kyllä se toukokuussa näytti kummalliselle. Tiistai aamuna aurinko lämmitti jäiset puun oksat niin vauhdilla, että puista tippui jääkimpaleita niin että helinä kävi. Se näytti mukavalta.