7. Korona-viikko

Korona-Vappu vietetty. Sää oli keskivertovappua huomattavasti parempi. mutta ei silti villinnyt ihmisiä kokoontumaan. Varuilta ajattelin, että nyt jos koskaan voisi Vappuna sataa vaakaräntää.

Liutaan vähitellen poikkeusolojen hybridivaiheeseen, ohjeistus on vielä saamatta, mutta pukahtanee ihan pian, luvattu nyt sunnuntaille. Mistä rajoitteita aletaan purkaa, mikä on viimeisimpien joukossa?

Toki se jo aiemmin kuluneella viikolla jo päätettiin, että koulut avataan 14.5. ja tämä on nostattanut paljon ihmetystä. Tässä noudatetaan kirjaimellisesti lakia ja niinhän sitä lakia vissiin pitääkin noudattaa…..mutta, käytännön näkökulmasta päätös vaikuttaa epätarkoituksenmukaiselta. Läsnäopiskelua kaksi viikkoa ennen lukuvuoden päättymistä ja tuohon aikaan pitäisi polkaista opetuksen toteuttaminen poikkusjärjestelyin…..minkä verran lapsia ja nuoria sitten menee kouluun…Näitä lakiasioita varmasti tarkastellaan sitten aikanaan korona jälkeen.

Etäterapiat jatkuvat toukokuun loppuun, puhun nyt vain omasta puolestani. Kelan suositus on siis tällä erää toukokuun loppuun….ja siihen se vissiin päättyykin….Seitsemän viikkoa kun on takana etätyötä ja etäterapiassa käymistä, niin yllättävän hyvin tässä on pärjätty. On kaipausta livetapaamisiin, puolin ja toisin, mutta on pärjätty näinkin. Erilaisia ilmiöitä olemme kohdanneet ja pohtineet . Eräs asiakkaani totesi, että näin etänä tuntuu, että terapeutti tulee kotiin kun normaalitilanteessa hän tulee terapeutin luo. Niin, teen tavallaan kotikäyntejä =).