Paino alas laihduttamatta

Hmm, kuulostaa houkuttavalta mainoslauseelta, kuten… ”Kun käyät tuotettamme laihdut hetkessä valtavasti ja saavutat unelmiesi vartalon. Samalla huomaat kuntosi kohenevan huminalla, nuorrut ja kaikki sairautesi paranevat kuin taikaiskusta, jne…”

Vaan eipäs olekaan siitä kyse. Otsikko on napattu Jenny Henrikssonin Vastaisku ankeudelle blogista, jossa hän kirjoittaa oikeasta elämänmuutoksesta ja panonhallinnasta, ei laihduttamisesta. Kirjoittaja tuo esille samalla sen kiistämöttömän totuuden, että samoja virheitä ei kannata tehdä uudestaan.

Alla Jennyn tiivistys elämänmuutoksen toimivista palasista. Tästä linkistä pääset lukeaan koko kirjoituksen 15 kg laihempi – en koe laihduttaneeni grammaakaan

  • Mieti myönteisesti sitä, mitä kohti haluat mennä, älä vello ja negistele siinä, mistä haluat eroon.
  • Tee asiat erilailla kuin aiemmilla yrityksilläsi pudottaa painoa. Samat tavat, samat tulokset. Eri tavat, eri tulokset.
  • Tee muutoksia, joita voisit helposti kuvitella tekeväsi elämässäsi pitkän aikaa. Raejuusto, parsakaali ja broilerin rintafilee eivät ole ehkä sitä sittenkään vai mitä luulet, vaikka ne hyviä ovatkin?
  • Tiukkapipoiselle kieltolinjalle lähteminkään tuskin kannattaa. Mitä vähemmän olen kieltänyt itseltäni mitään, sitä vähemmän minulla on ollut mielitekoja ja sitä harvemmin olen syönyt asioita, joita olen aiemmin kieltänyt itseltäni.
  • Lakkaa ajattelemasta, että sinun pitää laihtua niin ja niin monta (kymmentä) kiloa, jolloin asia tuntuu jo niin vaikealta, kaukaiselta ja haastavalta, että luovutat jo ennen kuin olet aloittanutkaan. Tässä asiassa on hyvä elää hetkessä ja elää kilo kerrallaan, jos kiloja on pakko edes funtsia.
  • Välillä paino junnaa, ja silloin muista, että elämässä on erilaisia jaksoja. Se ei tarkoita, että jokin asia olisi huonosti, keho vain ottaa aikansa taas muuttuakseen vähän lisää.