Uusi Vuosi vanhat kujeet

Viime vuosi lopeteltiin täällä blogissa kevyehkösti, niin aloitetaan sitten tämä uusi vuosi vielä vähän kevyemmin. Uuden Vuoden lupaukset…..huh, huh.


Aina niitä tehdään ja aina  niitä rikotaan. Eihän siinä  mitään, vasinkin jos lupaaja tietää tasan tarkkaan itsekin, että lupaukset ovat puhetta, ei tekoja. Oikeasti muutokset tai muutoskokeilut ovat toinen juttu.

 

Haasteet ovat kivoja. En nyt tarkoita niitä juttuja, joissa hävisin haasteen ja nyt pitää juosta maraton harjoittelematta tai  mitenkään muutenkaan valmistautumatta. Hullun hommaa.

Haasteet, jossa haastetaan itseä hetkeksi, usein kuukaudeksi, tekemään jotakin tai vasiten olemaan tekemättä jotakin. Ehkä se tavallisin on olla ilman viinan tippaa kokonainen tammikuu. Hyvähän se on, jos onnistuu, mutta jos helmikuun alusta alkaa vetämään kaksin käsin, niin sitten ei hyvä juttu. Joskus voi tuommoinenkin haaste toimia kimmokkeena viinan huuruisen turmiollisen elämän lopettamiseen, niin tokihan se haaste silloin on hyvin toiminut.

Jos ihan tosissaan ajattelee, että tarvitsisi tehdä elämäntaparemontti, niin silloin ei taida uudevuodenlupauksilla pitkälle pötkiä.  Odotukset ja todellisuus eivät kohtaa.

Ainahan sitä voi tavoitella täydellisyyttä…

…vai kannattaako sitenkään?

Voisin tehdä suuriakin muutoksia, jos haluaisn, (ehkä). MUTTA, yhdestä en luovu!