Kesälaitumille

IMG-20150619-WA0011

Vähitellen kohti kesälaitumia itsekin. Lomailusta kirjoitetaan paljon. Siitä kuinka loma tulisi viettää, kuinka sitä ei missään nimessä pitäisi viettää. Kuinka odottaa loman sujuvan ja kuinka siinä lopulta sitten kävi. Loma-ajalle asetetaan paineita yhtälailla tekojen kuin säidenkin suhteen. Pitääkö lähteä kauas, jotta voi irrottautua arjesta, vai pysähtyykö ihminen nimenomaan aloilleen, kotiin tai mökille? Kestävätkö ihmissuhteet lomailun?

Kuulostaa vaikealta. Hassua miten niin odotetusta tapahtumasta voi muodostua niin haasteellinen, että se käy jaksamisen päälle. Vai juuriko siksi, että odotetaan niin valtavasti, että petytään? Mikä sitten on hyvä loma? No sellainen, että loman jälkeen tuntuu jaksavamalta kuin ennen lomaa. Tähän tulokseen on varmasti mahdollisuus päästä monella tavalla. Uskonkin, että tuottoisin tapa on juuri se sinulle sopiva, vaikka eroaisi paljonkin yleisesti mainostetuista.

Minulle loma on sitä, että ei ole aikatauluja, eikä kiirettä. Tykkään pitää vähän kiinni arkirutiineista, mutta jättää juhlallisesti aikaa monenlaiselle mielestäni mukavalle touhuamiselle. Normikiire kun on pois, niin aikaa riittää myös löhöilylle ja lukemiselle. Taidanpa lähteä tästä kissoja silittelemään….ajan kanssa =)