Pitäiskö vähän hössöttää, touhottaa ja vouhottaa?

Harmi kun olen hukannut, enkä verkostakaan löydä (saattaa olla niin vanha, ettei vielä ollut aateekoota) Joukon pilapiirrosta, jossa mies kysyy toiselta: Mites Joulukiireet, vieläkö on tekemistä? Kaikki on muuten tehty, mutta vielä pitäis vähän hössöttää, touhottaa ja vouhottaa.”

Joukon pilakuva oli vuosia jääkaapin ovessa muistutuksena siitä, ettei tarvitsisi vouhottaa, mutta aina sitä lopulta sai kehitettyä jonkinlaisen paineen tunteen. En kyllä ole vuosiin (reiluun pariin kymmeneen vuoteen) valmistellut Joulua viimeisen päälle siivoten, leipoen, ym. massiivisesti koristellen, mutta silti on ollut mahdollista saada aikaiseksi kiireen tuntua. On se vähentynyt, mutta esimerkiksi Joulukortit täytyy laittaa aina viimeisenä mahdollisena päivänä ja osoitteet on oltava hukassa. Lahjojen hankinta kuuluu myös jättää Jouluviikolle, se on paha, vaikka lahjojenkin ostaminen on onneksi vähentynyt. Joulun ruokia kuuluu miettiä sen verran myöhään, että on vähän vaakalaudalla saako tarvikkeita enää kaupoista….siitä saa aikaiseksi jännitystä, koska kuitenkin joka joulu on oltava ne tärkeimmät pöperöt pöydässä.

Aina kannattaa myös kokeilla jotain uutta, joka ei ehkä ihan onnistu ja sitten se on tehtävä uusiksi tai sen tilalle on tehtävä jotakin muuta ja tämä prosessi ajoittuu aikaisintaa Aaton aatto iltaan. Tottakai jotakin ruokaostoslistalta unohtuu, niin että vähintään kerran pitää käydä kaupassa vähän ennen Lumiukkoa. Saa kokea hurjan kiitollisuuden tunteen, kun pienessä Siwassa on kuin onkin juuri se (tai aika melkein) se mitä minulta oli unohtunut. No tää osio kyllä on helpottunut nykyisin, kun kaikki kaupat ovat aina auki. Mutta ei ne ole 25.12., joten silloin turvaudutaan R-kioskiin ja ABC-myymälöihin, joissa on paljon muitakin viimehetken hajamielisiä.

Eli itseaiheutettua kiirettä ja jännitystä viime tippaan jättämisen takia. Mutta kun sitä elää niin hetkessä, ihan vaan siksi että joka hetkessä on aika paljon tekemistä, joten Jouluasiat pitää jättää Jouluun ja silleen. Ei se minua haittaa, joutaahan tuota sitten Jouluna vähän hössöttämäänkin, kun Jouluna on nykyisin vapaata. Toista se oli silloin kun tein kolmivuorotyötä ja Joulukiireiden lisäksi piti ehtiä käymään töissä…..niitä aikoja ei haluta muistella.

Hössötetään ja vouhotetaan sillai sopivasti, ihan vaan tavan vuoksi, mutta ei niin että hermot menis.

Pahaa Joulua!

Ei kun ihan oikeesti, Hyvää Joulua!

Have Yourself a Merry Little Christmas