Lapsi ja vanhemman masennus

Käsikirja lapsille ja nuorille, joiden isällä tai äidillä on mielenterveyden ongelmia.

Opas on tarkoitettu varttuneemmille kouluikäisille ja nuorille sekä luettavaksi yhdessä vanhempien tai jonkun muun aikuisen kanssa. Alle 12-vuotiaat tarvitsevat tätä opasta lukiessaan aina vanhemman vierelleen.

Opas vanhemmille, joilla on mielenterveyden ongelmia.

Kun vanhemmilla on psyykkisiä vaikeuksia, he ovat usein huolissaan lapsistaan. Tämä kirjanen opastaa käytännönläheisesti, kuinka keskustella lapsen kanssa mielen sairaudesta.

Kaivoin esiin vanhat hyvät ja monesa tilanteessa koitellut kirjaset. Hyvä kun vielä löytyivät ja ovat näköjään ladattavissa myös Pdf:nä. Lisäksi löytyi tämä mielenterveysongelmiin sairastuneen omaisille suunnattu opas.

Opas on tarkoitettu omaiselle, jonka läheinen on sairastunut tai oireilee psyykkisesti. Aiheet oppaaseen olemme koonneet käytännön omaistyön kautta Omaiset mielenterveystyön tukena, Uudenmaan yhdistyksessä. Oppaan tarkoituksena on tarjota ensitietoa ja tukea selviytymiseen vaikeassa elämäntilanteessa. Opas sisältää perustietoa psykiatrisista sairauksista sekä niiden hoidosta ja kuntoutuksesta sekä myös tärkeimmät sosiaalietuudet ja tietoa niiden hakemisesta.