Vapaaksi menneisyyden kahleista (3)

Askel 5: Jaa kokemuksesi

Nyt on aika jakaa kokemuksesi lukemalla nämä kolme kertomusta jollekulle muulle. Jos tätä harjoitusta tekee ryhmässä, osallistujat ovat yleensä innokkaita kertomaan kokemuksistaan, ja huoneen koko ilmapiiri muuttuu kevyemmäksi ja täyttyy innostuksesta ja naurusta. Mahdollisuus saavuttaa emotionaalinen vapaus omasta menneisyydestään on innostava. Jos teet harjoitusta itsenäisesti kotona, pienryhmä tai pari tehostaa tätä harjoitusta. 

Harjoitus toimii myös yksin tehtynä, jos sinulla on hyvä ystävä tai perheenjäsen, jolle voit soittaa. Lue puhelimessa hänelle kolme versiotasi ja varmista, että hän ymmärtää, miksi olet tekemässä tätä harjoitusta. On tärkeää, ettet jaa kokemustasi sellaisen henkilön kanssa, jonka toiminta aiheutti sen tunnekivun, josta tarinassasi kerrot. He eivät ymmärrä eivätkä yleensä suostu yhteistyöhön. Yhdeksässä tapauksessa kymmenestä he eivät ole samaa mieltä kuin sinun versiosi tapahtumasta; itse asiassa he saattavat jopa kieltää tilanteen koskaan tapahtuneen. Tästä syystä sinun kannattaa valita henkilö, jolta löytyy sympatiaa ja jolle sinun hyvinvointisi on tärkeää.

Askel 6: Vapauttamisen rituaali

Nyt on aika päästää muodollisesti irti kivuliaasta kokemuksestasi. Ota kirjoittamasi tarinat ja irrota otteesi niistä – kirjaimellisesti. Tämä tapahtuu rituaalissa, jossa luovutat menneisyytesi maailmankaikkeuden, jumalan, tai minkä tahansa sinulle sopivalta tuntuvan korkeamman voiman haltuun. Voit vapaasti luoda oman rituaalisi. Sytytä paperisi tuleen ja heitä tuhkat tuulen tai veden vietäväksi. Jotkut polttavat paperit alttarilla, jotkut heittävät ne kompostiin. Voit vaikka repiä paperit silpuksi ja haudata ne takapihallesi. 

Rituaali on tärkeä, sillä se piirtää rajaviivan, jonka toisella puolella on menneisyytesi ja toisella puolella tämänhetkinen sinä. Jos olet ilmaissut vanhan tunteesi täysin, irtipäästäminen tuntuu hyvin tyydyttävältä. Älä kuitenkaan yritä pakottaa vapautumista tapahtumaan, ole itsellesi armelias. Päästä irti siitä, mistä tänään voit irrottautua. On normaalia ja luonnollista, jos palaat myöhemmin tekemään irtipäästämisharjoituksia saman kivun parissa uudelleen.