Ja lopeta laihdutus

 

   

”On kiistaton fakta, että valtaosa laihdutuskuureista epäonnistuu. Miksi niin moni meistä kuitenkin laihduttaa? Ja miksi niin monen laihduttaminen perustuu kuureiluun ja dieettaamiseen?”

Kukaan ei kuitenkaan jaksa noudattaa lopun elämäänsä niin tiukkoja sääntöjä ja reunaehtoja, mitä itse itsellemme asetamme silloin, kun turvaudumme syömisissä kuuriajatteluun. Miten siis voisimme vapautua laihduttamisen ikuisesta kujanjuoksusta?

  1. Lopeta laihdutteleminen
  2. Lopeta oman arvosi mittaaminen vaa’an numeroin ja mittanauhoin
  3. Ota tavoitteeksi hyvinvointi, ei kilojen pudotus
  4. Lopeta itsesi sättiminen
  5. Keskity elämiseen, älä laihduttamiseen

Perehdy edellä oleviin viiteen kohtaan tarkemmin Katariina Meskasen artikkelissa

Onko laihduttaminen ikuista? – Katkaise laihdutuskierre ja lopeta itsesi sättiminen

Äläkä turhaudu jos ja kun sättiminen ja muutkin tutuksi käyneet toiminta- ja ajatusmallit eivät nopsasti paremmaksi käänny. Ne kääntyvät ajan kanssa työstäen. Kääntyvät, vaikka alkuun tuntuu (jan yleensä todellakin kaikilla tuntuu) mahdottomalta. Mutta, sitten kun voinnin kohennuttua muistelee taaksepäin, niin tuntuu, että vanhat ajatusmallit ja tavat suhtautua itseen ovat ihan kummallisia, jopa vieraita. Minäkö noin ajattelin- tyyppisiä kokemuksia. Ihmeitä tapahtuu, tekisi mieli sanoa. Sanonkin. siinä mielessä, että niin suuri ero alkunäkemyksen ja kuntoutuneen näkemyksen välillä on, että kyllä se ihmeeltä tuntuu…ennen kuin sen on itse kokenut.